#Okul1# Bir öğrenci atasözü derki "İyi bu"

Başlıktanda anladığınız  gibi bu yazım biraz okullaki isyanımla ilgili :(



Tam yazılılar bitti diye sevinirken bir dolusuna performans vermediler mi bir de üstüne 2. Yazılılarda haftaya başlıyor .Eee ben hangisini yapacağım ! Haftasonu yazılılara calışırım diye bütün performanslarımı haftaiçi yapmaya çalışıyorum . Kolay performans ödevleri olsa canıma millet yok toprak yapacakmışız yok onu bunu yapacakmışız :(
Evet çok sıktım sizide hadi biraz lise Hayatımdan bahsedeyim .( Ya Esra inat mısın hatırlatma şu lise yıllarımı bana bir tuhaf oluyorum der gibisiniz .)

Öncelikle sınıf hocam matematik hocası .
Hani şu bildiğiniz matçılar vardır ya sürekli quiz yapan , tahtaya kaldıran öyle bir hoca değil .Hatta bazen kendi kendime bu adam öğretmen olmasaydı kesin çöpçatan bir şirkette çalışırdı :) Yani milleti birbirine ayarlardı .Her ders gülmekten karnımıza ağrılar sokan biri :)
Sınıfta birlikte oturan iki çocukluk arkadaşı vardı biri kız biri erkek derste sıranın altından bir şeyi almaya calışıyordular bizde o sırada yazı yazıyorduk hoca " el ele tutuşiyorlar " diye bağırmasın biz gülmekten yıkıldık tabi o atmosferde komikti biz tahtadakileri geçiriyorken hocanın öyle demesi herkes onlara baktı sonra hoca bize kızdı " Çocukları niye utandırıyorsunuz." birde öyle iğneleyici konuşuyor ki matematiği sevdirdi bana kimsenin yapamadıgı  Birde sınıfta uğraştığı bir çocuk var. Ama hak ediyor ." hocam " diye çağırıp hoca " efendim " diyince." Yok bir şey " diyor. Bu çocuk hak etmiyor da ne! Bir de matematikçimiz zor sorular sorduğunda iyi bu  demesi yok mu bu çocuğun dedikleri fenomen oldu sınıfta matematikçimiz bile zor bir soru yazdığında iyi bu diyor. Çocuk ne dese fenomen oldu :)
Bir de bir coğrafya hocamız var .
Şuana kadar bu kadar hayranlık duyduğum bir hoca olmadı .Çok disiplinli sınıfta çık çıkmaz o derece hele dersleri iyi olan kendini çok zeki sanan bir narsist var sınıfta matematikçimiz bile ona " o senin küçük dağları ben yarattım dermiş gibi tavırların var ya en çok o beni kızdırıyor " dediydi .Coğrafya hocamızda ona yırtık don lakabını taktı . Çünkü dersleri iyi olmayan kişilere ben senden daha zekiyim.Yok aptal diyor sınıftakilere bu da beni deli ediyor.
Coğrafyacı da çok zor ödevler veriyor yok doğal toprak yapacakmısız yok o yok bu ...
Ama yinede çok seviyorum kendisini :)
O sert tavırları altındaki samimi ve anlayışlı biri var bir de " Ben köylüyüm , köylü  gider fındık talaşlarını yakarlar bilmezler ki onlar doğal gübre .Giderler tarladaki taşları komşusunun sınırına atarlar bilmez ki salak onlar doğal gübre , sonra sen okumuşlusun bu tarla islerini bilmezsin.Köylüye soruyorum toprak nasıl oluşmuş sunları söylüyorlar ." Ne bilem ben , Cenabı Allah öyle yaratmış."Tabi birde öyle söylüyor ki gülmeye başlıyoruz hemen.


Ön yargılıyım ben.
Aslında her şey geçen sene yakın bir arkadaşım bana bir çocuğu göstermesiyle oldu arkadaşım çocuğun isminin tuhaf olduğunu Alman olabilir mi diye bana sordu .Yüzünde doğum lekesinin andıran iz vardı.Bu yıl okullar açıldı ve sınıflar karışmıştı ve o çocuk la aynı sınıftaydım .

  1. Çok psikopat ve gizemli görünüyordu. Bir gün  beden dersinde yerleri siliyordu bende annesi dese bu kadar silmez dedim .Bir arkadaşım bunu duydu ve bana eğer bunu duyarsa seni  döver o bundan 4-5 yıl önce trafik kazasında annesini kaybetti o yüzündeki izler ve kolundaki izler bu yüzden var dedi.O an kendimi çok kötü hissettim ve eve gelince anneme annesizlik zor mu dedim .( ananem vefat etti bu yüzden anneme sordum)Annem neden sordun dedi bende olayı anlattım.Annem de eve geldin kimse yok ,yemek yok , sabah kaldıran yok , derdini paylaşabilecekleri bir annen yok  O an ağlamaya başlamıştım kendimi kötü hissediyordum .O günden sonra onu izlemeye başladım ve onun sınıftaki en olgun ve en yalnız kişinin onun olduğunu anladım .Ve onu mutlu etmek için ona yardım etmeye başladım beni en çok üzen de sınıftaki erkeklerin birbirine anasız gibi şeyler dediğinden ya da hocalar anneniz ... Bir şeyler dediğinde hemen kafasını aşağıya eymesi bir de bazen uzaklar  dalıp kafasını eymesi . Gerçekten çok ön yargılı ve  düşüncesiz biriyim öyle değil mi sizce de ?




Yorumlar

  1. Performans ödevleri bizim zamanımızda yoktu, iyiki de 
    Biz paso test çözerdik yaa, hocalar 10-15 dk konu anlatırdı, sonra öss için test çözer dururduk hatta yazılılar bile deneme testleri gibi olurdu özellikle matematik, geometri öyleydi :)
    Güzel anı, benzeri bizde de olmuştu ama İngilizce dersinde, espiriyi yapan hoca, kız ağlayınca fırçayı yiyen sınıf oldu, üstüne bir de sınav, çok iyi hatırlıyorum en yüksek notu almıştım 33’tü :)
    İyi bu, her yer de bir fenomen çok sevdim ki!
    ." Ne bilem ben , Cenabı Allah öyle yaratmış." İyi bu iyi :)
    Yaa ne güzel kıkırdayarak gidiyordum ki, o olay ne öyle, Allah yardımcısı olsun, ön yargı yok mu o ön yargı! Tek sen değilsin ister istemez yapıyoruz, yorum yapması, yargılaması çok kolay 
    Sen uzun yazarsan benim neyim eksik hahaha 
    İyi kandiller, dua ile…

    YanıtlaSil
  2. Bizim geçen sene hocalar da quiz yapıyordu senekiler hele coğrafyacı bir değil iki değil uç performans verdi iyi mi . Bir de diğer hocalarda verince yetiştirmek bir hayli zorlaştı bende o anda kendimi blogta buldum :) Sana da iyi kandiller.En iyisi arada ben böyle yazılarla geliyim :)

    YanıtlaSil
  3. GEl yeter ki gel bizde geliriz, iyi bu :)
    kolay gelsin sana :)

    YanıtlaSil
  4. Sağ ol siz olmasanız moral sıfır zaten geçen haftalarda suçsuz olduğum halde kimyacı beni azarladı rencide etti sonra bir arkadaşım beni savundu hocada beni savundugundan - verdi çocuğa İYİ BU :(

    YanıtlaSil
  5. Aaa kimyacı mı yolla bana bende kimyacıyım heee, alırım gazını, kimyacıları hiç takma, boşver :)

    YanıtlaSil
  6. Benim kimya dersim iyi en yüksek ben aldım sınıfta suçsuz olduğum halde beni azarladı , sonra bir arkadaşım suçsuz olduğumu söyledi ve o kişiye hoca - verdi .Ben bir daha ki okul yazımda hepsini anlatacağım bu hafta içinde yazarım.Eminim sende bana hak vereceksin .

    YanıtlaSil
  7. Hayattaki Acılar insanı olgunlaştırır. Okurken düşündüm de aslında o cocuk digerlerinden daha Şanslı, önüne kendisini hayatinı sorgulayabılecegı tanıyabileceği daha erken olgunlaşacağı bir fırsat belki de. Mutlaka Kotu bir durum ama her serde hayırlı bir sonuç varmış ya. Ben o çocuğun haline üzülmedim takdir ettim. Gençlik çok büyük nimet, liselerde gençler kendilerini ve hayati tanımaya çalışacaklarına yıllarını heba ediyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Haklısın bende onun hakkındaki gerçeği öğrenince bakış acım değişti bana çok olgun göründü hatta derslerde ona yardım etmeyi alıskanlık haline getirdim .Sınıfta bir olay olduğunda o ve arkadaşı beni koruyup bana akıl verdiler sonra ona daha da hayran oldum çok zeki ve hayattan ders çıkarmış kendi ayakları üstünde duran biri ama insanlar hayla ona karşı on yargılı ( sınıftaki kızlar onun hakkında bir şey diyince onları azarlıyorum , ben bile kendime şaştım neden ona laf ettirmiyorum diye annem çok değer verdiğim için diyor çünkü gerçekten çok samimi biri soğuk bir görüntüsü var o yüzden herkes ona karşı bu kadar ön yargılı) :)

    YanıtlaSil
  9. Pekiiiii, bekliyorum Esra Yılmaz :)

    YanıtlaSil
  10. :) Ah canım nasıl da dertlenmiş az kaldı tatilinize biraz kafanı dağıtırsın :)

    YanıtlaSil
  11. Aynen günleri sayıyorum resmen tabi tatile girince de özlerim okulu :)
    Kafam yakında yancak ya günleri sayar oldum :(

    YanıtlaSil
  12. Bende performans ödevlerini hiç sevmezdim :// Allah kolaylık versin ödevlerinde de,haftaya ki sınavlarında da :))
    Gerçekten eğlenceli hocaların dersleri daha çok seviliyor yani hocalar sanmasın ki çatık kaşlı olursam dersimi dinlerler, yani evet dilersin ama kafana girmez ki :)) Bu yüzden bende hep eğlenceli ama dersini dinleten hocaları seviyorum :))) Ön yargı olayına gelirsek bende bir kere buna benzer bir ön yargıda bulunmuştum ama o kişi aslında düşündüklerimin tam tersi çıkmıştı, çok utanmıştım kendimden sonra kimse hakkında kötü bir ön yargıda bulunmadım asla

    YanıtlaSil
  13. Zaten kim sever ki performans ödevleri!
    Cografyacımız çatık kaşlı sinirli biri ama verdiği örnekler felan oyle komik oluyorki gülmeye başlıyoruz hemen .
    Af o ön yargılar yok mu nereden bile bilirdik ki altından böyle bir şey çıkacağını :(

    YanıtlaSil
  14. fazla da takmamak gerekiyor ya :)

    YanıtlaSil
  15. Aynen fazla kafaya takmamak gerekiyor ://

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kiss Me Tayland konusu

Sachiiro No One Room Konusu ve Yorumum

Cheese İn The Trap konusu ve yorumum

Birbirinden Alakasız 5 Soru Mimi

Mim : Gökten 3 elma düşmüş